/ Obres realitzades

Cada instal·lació consta d’espais diferenciats i de necessitats específiques per cada client, però amb un mateix denominador comú, el recorregut que han de fer els aliments segons les normatives sanitàries.

Les cuines que dissenyem segueixen una premissa essencial, la funcionalitat i la comoditat per treballar en els espais, ja sigui en instal·lacions de cuina calenta, o bé de cuina freda.

Tant els projectes de cuina calenta com els de freda es divideixen en els següents espais:

  • Un rebost on emmagatzemar els aliments.
  • La dotació de cambres frigorífiques de conservació i de congelació dels aliments.
  • Les zones de preparacions refrigerades amb els últims equipaments per elaborar els menús diaris dels comensals.
  • La zona de cocció amb tota la maquinària d’última generació.
  • La zona de distribució dels aliments als comensals, tot garantint la màxima qualitat dels productes.
  • Les zones de rentat de la vaixella i dels estris de cuina, sempre assegurant la higiene de tots els materials segons les normatives vigents.
  • Les àrees per la gestió dels residus.

Les cuines fredes requereixen d’aquestes altres zones:

  • Una zona d’abatiment i conservació dels aliments.
  • Zona per manteniment dels productes abatuts mitjançant cambres frigorífiques.
  • Distribució en fred i regeneració dels aliments al mateix centre o al destí.

/PROJECTES

/Contacta

VIDAL I PORTA - Contacta

Gran via de les Corts Catalanes, 289

Esc, Dreta entl. 08014 Barcelona

Tel: (+34) 93 453.62.43

Fax: (+34) 93 453.49.09

Email: administracio@vidaliporta.cat

/ Plànols d’obres destacades

MENJADOR D’EMPRESA

Any de l’obra realitzada: 2008

El projecte: Cuina realitzada per donar menjar a uns 700 comensals aproximadament, amb una zona de recepció de mercaderies, rebost general i cambres frigorífiques per la conservació del aliments. Aquestes es comuniquen mitjançant un vestíbul amb les diferents zones de preparacions refrigerades que alhora accedeixen a la zona de cocció central. Aquesta està composta d'aparells modulars perfectament enrasats. L'extracció de fums amb aportació d’aire disposa d’un sistema que detecta l'opacitat del fum i regula la intensitat amb què aspiren aspiren els extractors, així aconseguim un estalvi energètic important.

La distribució del menjar es realitza mitjançant el sistema “free flow” on el comensal es pot moure lliurament pels diferents autoserveis escollint els productes que ofereix cadascú.

La recollida de la vaixella bruta es realitza mitjançant uns carros distribuïts estratègicament pel menjador. Aquests es porten a un espai diferenciat on, mitjançant un tren de rentat, s’efectua la neteja de tota la vaixella a la temperatura que assegura una correcta higenització.

També es disposa d’una zona pel rentat de les olles, cubetes GN.... on, mitjançant un rentavaixelles específic, s'obté el rentat adient assegurant una correcta higienització.

Apreta el botó de la lupa per veure la fotografia real de cada punt de l’obra realitzada.

MENJADOR ESCOLAR

Any de l’obra realitzada: 2011

El projecte: Cuina realitzada per donar menjar a uns 500 alumnes aproximadament, amb una zona de recepció de mercaderies, rebost general i cambres frigorífiques per la conservació del aliments.

Amb una zona de cocció central composta d’aparells modulars perfectament enrasats sobre una base d’obra per facilitar la neteja.

L’extracció de fums s’ha realitzat mitjançant un sostre filtrant que aspira tots els fums del bloc de cocció i del forn convecció vapor que queda en un altre espai.

També disposa d’una zona de preparacions calentes i una habitació refrigerada per les preparacions fredes.

Una vegada preparat el menjar es carrega en els carros bany maria que s’ubicaran en els autoserveis per on passaran els alumnes amb les seves safates. Aquestes juntament amb el pà, els gots i els coberts les retiren els alumnes d’un moble específicament dissenyat per aquest ús.

L’entrega de les safates brutes es realitza per una finestra que dóna accés a la zona de rentat on, prèvia classificació de les safates, gots, coberts passaran pel tren de rentat on s’efectua la neteja de tota la vaixella a les temperatures que ens asseguren una correcta higienització de la mateixa. Un cop realitzat aquest procés, tota la vaixella quedarà guardada en armaris tancats fins al nou servei.

Apreta el botó de la lupa per veure la fotografia real de cada punt de l’obra realitzada.

ESCOLA D’HOSTALERIA / RESTAURANT

Any de l’obra realitzada: 2012

El projecte: Es realitzen dues zones de cocció diferenciades amb dos blocs de cuina realitzats a mida segons les necessitats del client a fi i efecte que els alumnes puguin esta cuinant individualment o en grup, cada zona disposa de piques per les preparacions dels aliments, taules refrigerades i forn convecció vapor.

Disposa també d’una zona de preparacions refrigerades.

L’extracció de fums s’ha realitzat amb campanes fabricades a mida i amb un disseny similar a la cuina a fi i efecte que la campana sembli una projecció de la cuina.

Els col·lectors de filtres de la campana son perimetrals i un de central per aconseguir una aspiració idònia, la lluminària queda integrada i així es facilita la neteja de l'interior.

L’aportació d’aire de la campana s’obté per una fina obertura perimetral.

Apreta el botó de la lupa per veure la fotografia real de cada punt de l’obra realitzada.